Jan 23, 2010

Fara Alia Strikes Again..

Aku ingat dia dah reti dah bahasa last week bila aku cakap wrong number dan terus tak layan..Sangkaan ku meleset. Dia call lagi aku..2 kali..Pastu kami bersms

Fara Alia: We, ko kt ner? (exact sms spelling ok)

Mak Buyung: Sape ni?

Fara Alia: Ko ni sape?hzwn an?nier aq lh, fara alia..we nk pnjm mto
 *aku tak paham ko nak saving word sms sampai perkataan aku=aq..tapi bile eja ni=nier..ape konsep saving weyh???*

Mak Buyung: Bukan hazwan la.salah no.

Pastu dia call. Aku fedap maka aku jawab. Tapi aku beringat untuk tidak jawab dgn kurang ajar sbb last time org gile meroyan cemni salah nombor ngan aku..free aku kene maki.

Dengar suara budak pompuan cakap hello..dan tanpa membuang masa, aku terus cakap "Ni bukan Hazwan (obviously suara aku pompuan kannn??). Salah nombor" Dia cakap "ok" pastu terus letak phone.

Ingatkan dah settle dah. Dia dah puas hati dah bile dengar suara aku...oh tidak...Dia sms lagi..

Fara Alia: Ko knal x azmi.

Mak Buyung: Tak.

Fara Alia: Ko form bape?skewl kt ner?

Shit! Suara aku cam suara budak skolah ke???????????????????Seperti biasa, ikutkan hati aku rasa nak maki hamun sebakul budak kecik ni. Tapi..tak guna aku turun sama level ngan minah rempit tak cukup umur ni kan. Maka aku pun balas..

Mak Buyung: Aku dah kawin.umur aku 29 so confirm aku x kenal sesape pun yg kau kenal.sori..

Dan telefon aku sepi selepas itu.

Aku kasi can kat budak kecik ni. Sbb baru 2 kali dia insist jugak nak cari Hazwan pakai nombor aku. Kali ke-3..CONFIRM aku maki...kalau dia sengal dan desperate sgt..cubalah kalau nak merasa mulut puaka mak buyung....

Aku ni macam nak kene start "Siri Wrong Number" je..

*Is it just me or are the kids nowadays REALLY annoying????*

2 comments:

  1. lenkali ko ckp -

    "hazwan xder, zirwan ader la. nier no dia. tew jer aq tau"

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...