Jan 28, 2009

Aku Benci!

Aku benci...

Sebab tiap kali ade band/artist international yang datang buat concert kat KL aku mesti tak pegi. Banyak je sebab yang menyebabkan aku tak boleh pegi.
Sebagai contoh..

Concert No Doubt...tahun 2000 atau 2001..aku lupe...
Member2 aku dgn sengaja tinggalkan aku..pegi tak ajak. Ye..engkau laa tu Jime..cam cilaka!menci!"Ko memang racist!"hahah!hambik ayat keji kau!

Concert PCD..2007 kot..
Ni aku lupe nape aku tak pegi..tgh zaman miskin kot.Tak mampu nak beli tiket..Pastu sbb buat kat Sunway Lagoon. Macam tak berkenan sgt location concert tu.
Concert Boyz II Men 2007
Takde orang nak bawak aku pi Genting tgk..time tuh suami bukan boyfren aku lagi. Hanya sekadar member baik.Dia ada tiket free...seat best lagi. Selamber dia kasi kat orang lain sbb gefren dia time tu tanak pegi tgk Boyz II Men dengan dia. Hape ke bodoh tanak tgk Boyz II Men..FREE pulak tu! Aku hangin sampai skarang sbb suami tak offer kat aku tiket free-hati-keciwa dia tu sebab concert mungkin takkan berlaku lagi pada abad ini...:(

Concert Whitney Houston (walaupun orang cakap tak best dia nyanyi..)2007..
It was on the same day aku punye majlis kahwin kat KL.

Sunburst yang ada John Legend tu!!!2008
Suami telah berjaya menakutkan aku dgn mengatakan akan ada riot pada malam itu kat tempat concert tu. Mase tuh tgh 'hot' pasal nak election and Hindraf ke hapetah.Jadi last2 dok umah monyok...

Dan aku paling sakit hati..concert2 yang bakal menjelma..
Rihanna - Live in Kuala Lumpur, 13th February 2009

Jason Mraz - 4th March 2009


Kenape aku tak boleh pegi???
sigh..the sacrifices I have to make to prepare for motherhood................

And suami kadang2 likes to rub it in sebab dia dulu study kat US..concert Usher laa..Metallica laa..tah sape tah..yang selalu mengundang untuk muka aku jadi monyok.

Korang mesti ramai yang akan pegi kan? Pastu mesti cerita kat blog kan? Takpe..nanti aku mogok dgn tak hapdet blog selama aku dalam pantang (ceh..macam ade je yang pedulik kalo aku hapdet ke tidak..:P) Pastu gambar anak aku tak publish kecuali ada orang nak bayor royalti!huahuahua..(hape ingat anak aku cam anak Brangelina ke..:P)

Saje emo..sebab esok ade audit SIRIM. Macam banyak je bende nak buat tapi macam tak jugak. Tahle...

10 comments:

  1. ala...
    pegi je la...
    leh jadik anak konsert nanti...
    pasal no doubt tu...
    aku jadik driver a...
    siap diorang suport half lagi...
    jgn mara...

    ReplyDelete
  2. sapik..
    nak buat camne...mmg huduh pun..tak emo pun huduh..

    *lagi emo* :P

    jime..
    ah!kau tetap racist! huahuahua!!

    ReplyDelete
  3. weh..bila due..tak sempat ker?

    ReplyDelete
  4. due bulan 4..skang diri lelama pun dah tak boleh.ni nak bersesak2 kat tgh concert..memang tak la..sigh..

    ReplyDelete
  5. ah, rihanna pass..
    tapi jason marz tu mahu pegi lihat..

    ReplyDelete
  6. i totally understand how u feel! masa linkin park nyer concert dlu, aku xdpt pegi coz i hurt my ankle. erm... masa mariah carey dlu, aku kene jaga mak aku br lepas operate ;p
    masa whitney houston, aku pun salahkan wedding ko ;) hehe... masa muse, adik aku plak tetiba emo, aku dah siap dan amik 2 days leave on the concert day & the day after to recuperate frm the aftermath of the concert ;p haha!
    tp, utk jason mraz, aku mintak maaf sha, aku terpaksa abandon ko ;p

    ReplyDelete
  7. owh btw, ada sapa2 x nak join g tgk peter cetera kat genting? sila angkat tangan!

    ReplyDelete
  8. buyung,

    jgn sedey2 kay. aku baru baca blog ko ni setelah seminggu meninggalkan alam cyber. heheh.

    aku nk gi sunburst. jom.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...